Goedkoopste premie zorgverzekering 2019

By 19 december 2018Nieuws

De premies voor de zorgpolis stijgen weer in 2019. De goedkoopste premie zorgverzekering 2019 biedt nog enig voordeel. Het is daarbij wel opletten of er sprake is van het aanbieden van de zorgpremie met het hoogste eigen risico. Niet iedereen geeft de voorkeur aan het afsluiten van een basisverzekering met het hoogste eigen risico. Dat komt namelijk neer op een bedrag van 885 euro. Het verplichte eigen risico bedraagt 385 euro en is op iedereen van toepassing. Er zit echter wel verschil in de goedkoopste zorgverzekering 2019 met of zonder een vrijwillig eigen risico. Dat is dus een punt om op te letten bij het maken van een vergelijking.

Goedkoopste zorgverzekeraar 2019 met 885 eigen risico

Er zijn een aantal goedkope zorgverzekeraars die in 2019 met de laagste premie komen. Anderzorg is met het hoogste vrijwillig eigen risico een van de goedkoopste verzekeraars. Menzis is overigens de risicodrager van Anderzorg en de premie van de Anderzorg polis met 885 euro aan eigen risico komt uit op 83 euro per maand. Er is nog een goedkopere verzekeraar actief die wel wat minder bekend is. Het betreft hier ZieZo Selectief die een zorgpremie aanbiedt vanaf 79,95 euro per maand. Het Zilveren Kruis is hier de risicodrager van. Na Anderzorg komt Zekur met de laagste premie van 83,50 euro. De zorgpremie ontloopt elkaar hier dus niet veel en de risicodrager voor Zekur is VGZ. De Friesland hanteert per 1 januari 2019 een laagste premie van 84,75 euro.

Goedkoopste zorgverzekeraar met verplicht eigen risico van 385 euro

Wie niet het hoogste eigen risico wenst, maar wel de goedkoopste premie zorgverzekering 2019 is bij Zekur het beste uit. Daar komt de premie in het nieuwe jaar op een bedrag van 98,50 euro te staan. Dat de premie aanzienlijk hoger is dan met een vrijwillig eigen risico komt doordat er geen sprake is van een korting. De zorgverzekeraars geven nu eenmaal een korting op de totale premie bij een vrijwillig eigen risico. Na Zekur komt ZieZo Selectief als label van het Zilveren Kruis met een premie van 101,95 euro. Univé Select voert de derde plaats aan met de goedkoopste premie zorgverzekering 2019. De zorgpremie bedraagt 105,85 euro. ZieZo Basis laat een premie zien van 105,95 euro en Bewuzt hanteert een zorgpremie van 105,95 euro.

Overstappen naar goedkoopste zorgverzekering

Het is heel simpel om de overstap naar de goedkoopste zorgverzekering in 2019 te maken. De zorgverzekeraars bieden hiervoor een eenvoudige overstapprocedure. Het is alleen belangrijk om het op tijd te doen. De oude verzekering dient men op te zeggen voor 1 januari 2019. Als dat is geregeld, heeft de verzekerde de hele maand januari nog de tijd om een nieuwe polis af te sluiten. Het is natuurlijk beter om alles voor het nieuwe jaar goed geregeld te hebben. Neem daarom deze dagen even de tijd om de goedkoopste premies zorgverzekering 2019 te vergelijken. Bij een aantal zit er niet veel verschil in hoogte. In dat geval is het aan te raden om ook nog met andere aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld de vrije keuze voor zorgverleners.

Robbert

Author Robbert

More posts by Robbert

Leave a Reply