Overstappen naar andere zorgverzekeraar

By 14 oktober 2013Veel gestelde vragen

zorgverzekering overstappen 2014‘Wanneer kan ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar?
In het laatste kwartaal van het jaar maken de zorgverzekeraars de nieuwe premies bekend en worden de polissen voor het volgende jaar verzonden naar de verzekerden. Doorgaans zijn rond half november alle premies van de zorgverzekeraars bekend en vanaf dat moment is het mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Elke verzekerde die een polis heeft ontvangen voor het nieuwe jaar, kan op dat moment uitkijken naar een andere zorgverzekeraar.
Opzeggen tot 1 januari
Het overstappen naar een andere zorgverzekeraar is slechts een beperkte periode mogelijk, waarbij de opzegging voor 1 januari moet worden gedaan en er tot 1 februari de gelegenheid wordt geboden om een nieuwe zorgverzekeraar te vinden.
Voor het overstappen is het natuurlijk wel van belang om een gedegen vergelijking te maken tussen de zorgverzekeraars en de premies die zij in rekening brengen voor de basisverzekering en aanvullende zorgverzekering. Bij een aanvullend pakket is het bovendien van belang om ook de inhoud van de dekking van de zorgverzekering mee te nemen in de vergelijking, want die kan per verzekeraar erg verschillend zijn.
Overigens kan een goedkope zorgverzekering een uitstekende dekking bieden, maar het is van belang om de dekking van een aanvullend pakket af te stemmen op de persoonlijke zorgbehoefte. Kijk bijvoorbeeld naar de zorg die in de afgelopen jaren is afgenomen en naar wat de verwachtingen zijn voor het komende jaar om zo een goed aanvullend pakket te kunnen nemen.